Nenaleťte podvodníkům

Kolik a na jak dlouho?

Lidé zpravidla potřebují peníze co nejrychleji a hledají instituci, která jim poskytne půjčku co nejrychleji. Pamatujte na to, že byste v první řadě vždy měli vědět, kolik si půjčujete, na jak dlouhou dobu a jakou sumu ve skutečnosti zaplatíte. Podvodníci rádi mlží a vy můžete snadno pod tíhou stresu podepsat smlouvu, aniž byste věděli, kolik činí úroky z půjčky.

Pozor na ručení velkým majetkem

Dávejte si pozor také na instituce, které po vás chtějí, abyste za relativně malou částku ručili neúměrně velkým majetkem. Tito podvodníci mají jediný cíl – obrat vás o něj. Řada podvodníků sází na to, že klienti nebudou schopni svoje závazky splnit. Kromě vysokých sankcí vám nakonec seberou i zmíněný majetek. Mnoho lidí kvůli těmto pochybným půjčkám nakonec končí bez domova, střechy nad hlavou a bez jakýchkoli prostředků. Těžko se pak z této situace dostávají zpátky na nohy. 

Žádejte odpovědi na své otázky

Vždy byste měli mít možnost zeptat se na cokoli, čemu nerozumíte nebo položit jakoukoli doplňující otázku. Podvodník vám bude dávat vyhýbavé odpovědi, popřípadě se s vámi nebude bavit vůbec. Kdo nemá špatné úmysly, nemusí nic skrývat. Rychlé půjčky nemusí být špatné, jen musíte vědět, na koho se obrátit.

Podepisujte vždy jen to, čemu rozumíte !

Autor příspěvku: admin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *